Aktuális

 

 

 Természetfotós tábor 

A Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozó Alpári-rét kivételesen gazdag természeti adottságaival nem véletlenül a természetfotósok kedvelt, gyakran látogatott helyszíne. A védett terület a Tisza-ártér természeti értékeit őrzi: természetes és mesterséges holtágak, ártéri ligeterdők, hullámtéri kaszálók, láperdők, nádasok és tavak váltakoznak. Változatos élőhelyei számos védett és fokozottan védett fajnak adnak otthont. Ez az ideális helyszín kezdők és haladók számára egyaránt rengeteg izgalmas fotóstémát rejteget.

Idén is vendégünk lesz Szekeres Levente, aki 2015-ben és 2016-ban is elnyerte az Év Ifjú Természetfotósa címet.

Időpont: 2018. július 30 - augusztus 3.

Program:

Délelőtt és délután összesen 6-7 órában lesz fotósoktatás. Tavaly alaposan átrágtuk az alapismereteket, ezért idén a fényképezés gyakorlatán van a hangsúly. Sokat fogunk fotózni különböző helyszíneken, más-más napszakokban és fényviszonyok mellett, megtanuljuk a képkomponálás szabályait és még sok mást, ami a jó fotóhoz elengedhetetlen. Azért az újonnan érkezők sem maradnak le az alapismeretekről, ha szükségük van rá, külön oktatást kapnak. Ezek mellett cianotípia és lyukkamera készítése is szerepel a programok között.

Délutánonként, esténként csapat-összerázó lazulások is helyet kapnak: strandolás, kenuzás, tábortűz, szalonnasütés, társasjáték-parti stb.

Étkezés a házias-ízletes konyhájáról híres Tiszatáj Étteremben lesz, ami pár percnyi sétára fekszik a vendégháztól.

Az ötnapos tábor ára teljes ellátással, oktatással, programokkal együtt 50.000 Ft/fő.

Ajánlott korosztály: 12-16 év

Táborvezető: Bártol Réka

Szakmai vezető: Kiss Imre

Minimális létszám 6, maximális létszám 13 fő

Jelentkezés: 2018. július 1-ig a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen